PORTRETFOTOGRAAF AMSTERDAM

Hoe je CV eerder wordt gelezen en beter wordt onthouden.

Verstuur je cv altijd met een professionele portretfoto.
De voordelen zijn:

  • Persoonlijk: Met een foto op je cv wordt deze persoonlijker. Je creëert een band met de persoon die de CV bekijkt. Het zorgt ervoor dat je beter wordt onthouden. De foto zegt iets over je persoonlijkheid, het draagt bij aan je personal branding.
  • Opvallen: Je CV met portretfoto wordt beter onthouden dan een CV zonder portretfoto.
  • Representatief: Solliciteer je op een representatieve functie, laat dan met een professionele foto op je CV zien dat je aandacht aan je uiterlijk besteed.

Een portretfotograaf in Amsterdam is niet ver bij jou vandaan. Ik ben gevestigd in Oost, vlakbij de Middenweg en de A10. 

Is een pasfoto op je CV of LinkedIn een goede keuze?

Om je kansen te vergroten in een sollicitatie procedure is het verstandig om een professionele portretfotograaf in te schakelen. Iemand met oog voor styling, licht en je zo benaderbaar/sympatiek mogelijk op de foto zet. Waardoor een foto ontstaat die jou op juiste wijze laat zien.

3 redenen voor een portretfoto boven een pasfoto

Veel cv’s worden nog verstuurd met een pasfoto. Deze foto’s zijn gemaakt in een automaat of bij een fotowinkel en voldoen aan de eisen voor een identiteitsbewijs. Er wordt niet op gelachen en zijn neutraal belicht. Bijgaand drie redenen waarom je cv een goede portretfoto moet hebben:

  1. Belichting. Een goede belichting maakt het portret krachtiger.
  2. Kwaliteit. Een portretfotograaf wil een mooie foto maken. Een portret waar klant en fotograaf blij van worden. Een fotograaf of een automaat voor een pasfoto, maken een bruikbare foto (voor identiteitsbewijzen). Dit is een andere manier van fotograferen. De kans dat je hier op zijn voordeligst op staat is klein.
  3. Uitdrukking. Bij een pasfoto moet je neutraal kijken. Deze uitdruking doet niets voor je benaderbaarheid. De foto maakt je eerder afstandelijk dan dat deze je benaderbaar of sympatiek maakt